Aanbouw of uitbouw

Aanbouw

Het plaatsen van een uitbouw aan uw woning kan een geweldige manier zijn om extra ruimte en waarde toe te voegen aan uw woning. In veel gevallen is het zelfs vergunningsvrij om een uitbouw te plaatsen, mits deze aan bepaalde voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld als uw uitbouw niet groter is dan 4 meter en in sommige steden zelfs 2,5 meter. Het is echter belangrijk om te weten dat dit verschilt per stad. Als uw woning een beschermd stadsgezicht is of een monument, dan is een vergunning te allen tijde verplicht.

Uitbouw

Als uw uitbouw niet onder de vergunningsvrije regelgeving valt, kunnen wij u helpen bij het aanvragen van de benodigde vergunningen. Wij verzorgen de bouwkundige tekeningen en constructieberekeningen, en als alle documenten klaar zijn, kunnen wij deze indienen bij de gemeente. Na het vergunningstraject kunnen wij u begeleiden en adviseren bij het kiezen van een geschikte aannemer om uw uitbouw te realiseren.

Overige omgevingsvergunningen

Bekijk hieronder de overige omgevingsvergunningen waar wij veel vraag naar krijgen! Heeft u een andere vergunning nodig? Uiteraard geen probleem.